Patisserie, oui oui

Hej på er! Jag har ju knappt skrivit någonting här på bloggen på ett tag. Men det kanske är dags att börja? Så här kommer ett litet inlägg från min fredag. Enjoy!

För någon vecka sedan så snubblade jag över ett franskt bageri på instagram. Det är inget nytt att jag älskar franska bakverk så jag var ju såklart tvungen att ta mig dit! Maison Caillard heter stället och det ligger precis vid hållplatsen Varbergsgatan i Almedal. Även om man inte har vägarna förbi så rekommenderar jag att man tar en sväng dit för du kommer inte att bli besviken!

Deras almond croissant var himmelsk! Det kan vara den bästa croissanten som jag någonsin ätit i Sverige. Det som är synd är att jag bor på andra sidan stan så att få tag på den kommer blir lite av ett projekt varje gång. Dags för en flytt kanske? Hehe.

Deras macarons var också det bästa jag fått tag på i Sverige. Jag testade smakerna pistasch, kokos och choklad. Mina favoriter var helt klart pistasch och kokos!! Kvalitén på dessa var något helt annat än de man fått tag på på andra ställen tidigare. De var så saftiga och krämen var perfekt. Vanligtvis kan man ju råka ut för att marängen är lite torr eller så, men dessa var gudomliga. Tips, tips!

Min fredagslunch blev en poke bowl med kyckling. Så himla gott?! Jag måste verkligen börja göra poke bowls hemma. Brukar ni göra det? Vad har ni i den då? Hur får man till en perfekt chili mayo?

Den där obligatoriska hissbilden ni vet? Jag hade varit och fotat+filmat content hela dagen och här var jag på väg hem till min vän Victoria som precis flyttat till en ny fantastisk lägenhet. Dröm!

Det blev en kväll med lite bubbel, girl talk och riktigt god sushi som vi beställde hem via foodora. 10/10. Jag är så glad att jag får spendera tid med så fina människor. 🤍

Likes